Den Hoornse beeldenparade.
Samen werken aan het ‘Het Hart van Den Hoorn’

 
Heb jij als bewoner, kunstenaar, ondernemer, sportvereniging, onderwijsinstelling, kinderopvangorganisatie, winkelier, zorgverlener, journalist, straat, wijk of publieke organisatie een beeld over het Hart van Den Hoorn? Wij zijn op zoek naar jullie allemaal!
 
Doe mee! Film, fotografeer of schilder je? Hou je van dansen, timmeren of techniek? Maak je graag muziek of geniet je van handwerken? Kun je out of the box denken en creëren? Misschien kun je goed organiseren, verbinden of wil je het Hart van Den Hoorn en de beeldenparade op een andere manier ondersteunen. Door de krachten te bundelen werken we duurzaam samen aan het hart van Den Hoorn.
 
Den Hoorn kent een rijke historie vanuit het veilingwezen en de tuinderijen en is een groeigemeente. In de afgelopen jaren is er veel nieuwbouw gepleegd en heeft het dorp vele bewoners verwelkomd. Dit heeft effect op het dorpskarakter; het hart van Den Hoorn.
 
Stichting Kunst en Cultuur Den Hoorn wil de vele ontwikkelingen binnen Den Hoorn kracht bij zetten en de behoeften van de bewoners verbinden door het ‘hart’ van het dorp in het Midden Delfland letterlijk te verbeelden.
 
Met de Den Hoornse Beeldenparade worden beelden over Den Hoorn bij elkaar gebracht en bundelen deelnemende partijen duurzaam de krachten. Voor het eerst kunst in de openbare ruimte van Den Hoorn.
 
Tijdens dit project worden de bouwstenen gelegd om structureler kennis en kunde uit te wisselen binnen de gemeenschap en samen te werken aan een vitale toekomst voor alle bewoners.
 
Doel van de Den Hoornse Beeldenparade is:
Versterken van het hart van Den Hoorn; thuis voor nieuwe bewoners in de groeigemeente en de oude bewoners die er al van generatie op generatie wonen.
Versterken van de verbindingen en samenwerking tussen deelnemende publieke partijen gericht op een economisch, maatschappelijk en cultureel wel-zijnd en welvarend Den Hoorn.
Stimuleren van klimaat voor talentontwikkeling jong & oud, amateur & professioneel (creëren, leren en inspireren). 
Met de Den Hoornse Beeldenparade worden op verschillende niveaus verbindingen gelegd en netwerken gecreëerd. Van conceptueel tot concreet microniveau in het leslokaal of de huiskamer. Van amateur tot professioneel. Bewoners, jong en oud en met velerlei talenten in huis, worden geïnspireerd om samen te werken om het Hart van Den Hoorn te laten kloppen. Doe mee en laat je inspireren!
 
Voor wie?
Alle bewoners van Den Hoorn en omstreken
Deelnemers aan de Den Hoornse beeldenparade (amateurs en professionals, jong & oud)
Samenwerkende partijen die duurzaam wil bouwen en bijdragen aan wel-zijnd en welvarend Den Hoorn en omstreken. 
Door Wie?
Organisaties en initiatieven die hun beeld over het hart van Den Hoorn willen delen, zichtbaar willen zijn voor de Hoornse gemeenschap en omstreken en duurzaam willen investeren in een welzijn en welvarende omgeving. Denk aan uiteenlopende publieke organisaties op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn. Private bedrijven en ondernemers.  Culturele initiatieven, sportverenigingen, individuele bewoners, straten, wijken, bestaande netwerken en de gemeente Midden Delfland. Stichting Kunst & Cultuur treedt op als coördinator.
 
Programmaopzet van de Den Hoornse Beeldenparade
De Den Hoornse Beeldenparade krijgt vorm door alle bijdragen en activiteiten van diverse private en publieke partijen samen te brengen in een programma. De activiteit/ bijdrage van een deelnemer is gericht op het eigen publiek en of de Den Hoornse gemeenschap en omstreken. Er wordt zoveel mogelijk met gesloten beursen gewerkt.
 
Alle bijdragen zijn welkom. Groot of klein. Het kan gaan om het organiseren van een event, het ter beschikking stellen van ruimte, tijd of materiaal, sponsering, organiseren van publiciteit, het geven van een lezing, houden van workshops of het maken van een voorstelling. Met kleine knutsels of grote beeldhouwwerken. Het verbeelden van het hart van Den Hoorn kan op velerlei wijzen.
 
Door van elkaar te weten wie wat doet en wie wat kan, kunnen ervaringen worden uitgewisseld en vraag en aanbod op elkaar afgestemd. Hiermee bundelen we de krachten en geven we een stevige impuls aan het hart van Den hoorn en aan de zichtbaarheid van de deelnemers.
 
Programmaonderdelen
De eindpresentatie van de Den Hoornse Beeldenparade bestaat uit een wandelroute voor volwassenen en kinderen/families die je leidt langs de presentaties. De ingezonden beelden staan zoveel mogelijk op bijzondere plekken in de openbare ruimte van Den Hoorn die iets vertellen over het hart van Den Hoorn. 
Leerlingen van Stichting Kunst en Cultuur laten hun kunsten zien die eveneens gaan over het Den Hoornse Hart. Docenten van stichting Kunst & Cultuur Den Hoorn organiseren speciaal voor dit evenement (cross-over) presentaties dans, muziek, beeldend & theater. Al dan niet in samenwerking met betrokken deelnemers. 
Deelnemers kunnen gebruik maken van een speciaal ontwikkeld cultuureducatiepakket of een workshopmenu dat voor en door deelnemers wordt gevuld. 
Deelnemende professionele kunstenaars presenteren hun werk aan een vakjury.  Het winnende beeld krijgt een tijdelijke ereplaats in het dorp, zoals een wisselbeker. In een vervolgevenement wordt een nieuwe tentoonstelling ingericht en kiest een vakjury een nieuw kunstwerk van het Den Hoornse jaar. 
Het proces, het kloppende hart, van kick-off naar de eindmanifestatie van de Hoornse beeldenparade wordt vertaald in een ‘totaalbeeld’ door het kunstenaarscollectief KASBOEK. Zij geven dit beeld vervolgens terug aan de gemeenschap; een landmark voor een dorpsbeleving herkenbaar voor de bewoners

Periode Den Hoornse Beeldenparade
Voorjaar 2016. Duur en data zijn afhankelijk van de invulling van het programma, deelnemers en andere events in de regio.
 
Stem op de Den Hoornse Beeldenparade!
 
De ‘Den Hoornse Beeldenparade’ is als een van de tien beste ideeën van Zuid-Holland geselecteerd door het VSBfonds en maakt kans om haar idee te verzilveren met een prijs van € 25.000. Meer dan 500 ideeën zijn ingediend voor een mooiere samenleving! Ideeën die mensen stimuleren om mee te doen aan sociale of culturele activiteiten.  
 
Stemmen kan t/m woensdag 16 sept op dit idee
           vsbverzilverjeidee.nl
 
 
Enthousiast voor dit project? Doe mee en sluit aan!
Aanmelden kan eenvoudig door een e-mail te sturen naar: info@kunstencultuurdenhoorn.nl
 
Voor meer informatie over de Den Hoornse Beeldenparade:
www.kunstencultuurdenhoorn.nl
https://www.facebook.com/kunstencultuurdenhoorn
#KenCDH
#verzilverjeidee
 
of neem contact op met:
Saskia Bodde-Zon    tel. 0657340427
Machteld Postma      tel. 0621668718Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.